Ako skladovať potraviny v chladničke? Niektoré rady Vás prekvapia - Byvaniein.sk

Správne skladovanie potravín v chladničke je dôležité na zachovanie ich čerstvosti, bezpečnosti a zachovanie výživných hodnôt. Tu je niekoľko základných tipov, ako to spraviť správne:

  1. Teplota chladničky: Uistite sa, že teplota chladničky je nastavená na bezpečnú úroveň, ktorá je zvyčajne medzi 1-4 °C (34-40 °F). Teplota by nemala byť príliš nízka, aby sa predišlo zmrazeniu potravín, ale zároveň dostatočne nízka na spomalenie rastu baktérií.
  2. Rozdelenie potravín: Rozdeľte potraviny podľa typu, aby sa zabránilo kontaminácii a šíreniu pachov. Uchovávajte syrové mäso a ryby oddelene od ostatných potravín a vlastné oddiely pre ovocie, zeleninu, mliečne výrobky atď.
  3. Uzatvárateľné obaly: Skladujte potraviny v hermeticky uzatvárateľných obaloch alebo plastových dózach, aby sa minimalizovalo prenikanie vonkajších pachov a zabránilo sa skazeniu.
  4. Mliečne výrobky: Mliečne výrobky by mali byť skladované na horných policiach, kde je teplota stabilnejšia a chladnejšia. Udržiavajte mliečne výrobky dobre uzatvorené, aby sa predišlo prenikaniu pachov a zachovala sa ich čerstvosť.
  5. Mäso a ryby: Syrové mäso a ryby by mali byť umiestnené na spodných policiach alebo v oddelených šuplíkoch, aby sa zabránilo unikaniu štiav a kontaminácii ostatných potravín.
  6. Zelenina a ovocie: Niektoré druhy ovocia a zeleniny môžu produkovať etylén, plyn, ktorý urýchľuje dozrievanie iných plodín. Preto ich uchovávajte oddelene od ostatných potravín alebo ich balte do uzatvárateľných obalov.
  7. Dátum spotreby: Sledujte dátum spotreby potravín a pravidelne kontrolujte ich stav, aby ste odstránili potraviny, ktoré už nie sú jedlé alebo sa blížia k dátumu spotreby.
  8. Hygiena: Udržiavajte vnútro chladničky čisté a pravidelne ju odoberajte, aby ste zabránili vzniku baktérií a zápachu.
  9. Nápoje: Nápoje (napr. mlieko, džúsy) skladujte v uzavretých fľašiach alebo obaloch, aby sa zabránilo prenikaniu pachov a udržiavalo sa ich čerstvosť.
  10. Hotové jedlá: Ak máte hotové jedlá, rýchlo ich ochlaďte pred uložením do chladničky, aby ste minimalizovali rast baktérií.

Dodržiavaním týchto základných tipov na skladovanie potravín v chladničke zabezpečíte, že potraviny ostanú čerstvé, bezpečné a udržia si svoje výživové hodnoty dlhšie.

Titulný obrázok: Pixabay.com/sonymony

Odoberať
Upozorniť
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Výška div potrebná na povolenie bočnej lišty
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :